HARIBO mandlové cupcakes plněné ovocnou směsí

Co budete potřebovat

Ingredience na těsto

140 g hladké mouky
100 g mandlové mouky (případně mandlí)
6 g prášku do pečiva
175 g moučkového cukru
3 vejce
100 g bílého jogurtu
150 g rozpuštěného másla

Ingredience na náplň

500 ml mléka
40 g vanilkového pudinku
60 g cukru
60 g másla
100 g bílé čokolády
20 HARIBO Goldbären červených medvídků
100 g lesního ovoce
dle uvážení potravinářské barvivo

Ingredience na krém

500 g mascarpone
200 g plnotučného tvarohu
200 g smetanového sýru
180 g moučkového cukru

Postup na těsto

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Mezitím si připravte suchou směs z hladké mouky, mandlové mouky, prášku do pečiva a moučkového cukru.
  2. Vyšlehejte vejce s bílým jogurtem, přidejte suchou směs a opět šlehejte. Nakonec přidejte rozpuštěné máslo a šlehejte zhruba 3 minuty.
  3. Pečící plech vyložte cukrářskými košíčky a naplňte je těstem do 2/3. Pečte přibližně 20 minut.

Postup na náplň

  1. Do rendlíku přelijte 2/3 mléka, přidejte cukr a zahřejte.
  2. V míse smíchejte 1/3 mléka a vanilkový puding. Jakmile bude mléko s cukrem teplé, přidejte k němu část s pudinkem a důkladně míchejte.
  3. Až směs zhoustne, odstavte rendlík z plotny a přidejte HARIBO Goldbären a bílou čokoládu. Míchejte, dokud se vše nerozpustí.
  4. Nakonec přidejte rozemleté lesní ovoce, případně potravinářské barvivo. Náplň potáhněte fólií a nechte chladit.

Postup plnění

  1. Do vychladlých cupcakes opatrně vyhlubte díru. Studenou náplň ručně promíchejte a vložte do trezírovacího sáčku, pomocí kterého díru v cupcakes zaplňte.

Postup na jemný krém na cupcakes

  1. Všechny ingredience vložte do mísy a vyšlehejte v pevný krém. Ten vložte do trezírovacího sáčku s ozdobnou špičkou a cupcakes nazdobte.

Tip

  1. Mandlovou mouku můžete ještě více rozdrtit v domácím mixéru. To dodá cupcakes jemnější chuť.
obrázek

Podívejte se na galerii

obrázek
obrázek
obrázek