Sladkokyselá láska ve skleničce

Co budete potřebovat

INGREDIENCE na 4 porce

 

 

Pomerančový sirup

200 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy

100 ml vody

150 g cukru krystal

 

Marinovaná jablíčka

1 větší jablko

2 lžíce pomerančového sirupu

2 lžíce sekaných pistácií

1 lžička citronové šťávy 

Piškot

1 vejce

80 g cukru krystal

60 ml oleje

120 ml podmáslí

1 lžička vanilkového extraktu

150 g hladké mouky

1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

1/2 lžičky jedlé sody

špetka soli

Krém

250 g mascarpone

100 ml smetany ke šlehání

40 g cukru moučka

2 lžíce pomerančového sirupu

1/2 lžičky jemně strouhané pomerančové kůry

HARIBO bonbony Bärchen-Pärchen na ozdobení

Postup

  1. Na sirup smícháme pomerančovou šťávu, vodu a cukr a na mírném plameni necháme 30 minut probublávat. Měli bychom získat asi 150 ml sirupu. Necháme jej vychladnout.
  2. Jablko nakrájíme na malé kostičky a smícháme s pistáciemi, sirupem a citronovou šťávou. Necháme hodinu marinovat v lednici.
  3. Troubu předehřejeme na 170 °C. V mixéru šleháme vajíčko s cukrem, až zesvětlá a nabyde, poté tenkým pramínkem za stálého šlehání přilijeme olej, podmáslí a vanilkový extrakt. Nakonec vmícháme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl. Malý plech nebo pekáček vyložíme pečícím papírem, těsto na něj rozetřeme a pečeme lehce dozlatova, asi 15-20 minut. Necháme vychladnout.
  4. Na krém dáme do mixéru mascarpone, smetanu a cukr a rychle vyšleháme tužší krém. Nakonec do něj zašleháme i sirup a pomerančovou kůru.
  5. Z piškotu vykrájíme kolečka a do sklenic střídavě vrstvíme piškot pokapaný pomerančovým sirupem, krém a jablíčka. Dozdobíme pistáciemi, kouskem pomeranče a HARIBO bonbony Bärchen-Pärchen.
obrázek

Podívejte se na galerii

obrázek
obrázek
obrázek
obrázek